Wallis Annenberg Center for the Performing Arts

Location

Beverly Hills, CA

Owner

Beverly Hills Cultural Center Foundation

Design Architect

Studio Pali Fekete architects (SPF:a)

Landscape Architect

Lutsko Associates

Construction Manager / Owner's Rep

Freeman Group

Awards

2015 | WUF Design Award, Public | Institutional

2015 | Design Award for Public/Institutional

2015 | NCSEA Excellence in Structural Engineering Award

2015 | LA Conservancy Preservation Award

2014 | LABJ Commercial Real Estate Gold Award, Best Redevelopment Project

2014 | California Preservation Foundation Design Award, Rehabilitation

2014 | ENR National Cultural Project of the Year

2014 | SCDF Design Award, Commercial

2014 | LABC Architectural Award, Civic

Building the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in the heart of Beverly Hills involved the creation of a new cultural facility that both preserves and adapts the landmark 1933 Beverly Hills Post Office. Construction included a new 500-seat, state-of-the-art theater adjacent to the original Italian Renaissance Revival post office, three classrooms, a 150-seat flexible studio space, a donor lounge, production support services spaces and administrative offices.

Photo Credit: John Edward Linden