LACMA Resnick Pavilion

Location

Los Angeles, CA

Owner

Los Angeles County Museum of Art

Design Architect

Renzo Piano Building Workshop

Architect

Gensler

Construction Manager / Owner's Rep

Aurora Development

Project Size

66,000 SF

As part of LACMA Transformation Phase II, MATT built a new single-story special exhibitions structure, the Resnick Pavilion, on top of the existing Phase I parking garage. The team expanded the central plant to serve the new pavilion, adding new equipment, connections and related structural improvements. Installing the equipment on the building’s exterior conserved valuable exhibition space inside. The project added a new art loading dock and staging facility to the Pavilion from the existing LACMA West Driveway.

Architect Renzo Piano sidestepped the problem of preserving the spectacular views of his neighboring creation, the three-story BCAM (Broad Contemporary Art Museum, constructed during Phase I), by creating a cavernous one-story structure which, without intervening floors, is flooded with natural light through glass-clad walls. Set alongside the new central plaza and trimmed with the LACMA Transformation’s now familiar motif of “Renzo Red” and travertine, the pavilion dramatically unifies the core of the museum’s 20-acre campus.

Photo credit: Alexander Vertikoff